Prosjekt: Lektor 2 for yrkesfag.

Hei!

Vi har flere ganger skrevet blogg om Videregående skoler fra Oslo som har vært på besøk her i Mysen. Skolestart og høst har som regel vært årstiden.  Tidligere i år søkte Hersleb vg. skole midler gjennom Utdanningsetaten Oslo kommune til prosjekt Lektor 2 for yrkesfag.  Fire videregående skoler i Oslo fikk tilsagn og Hersleb var med.

Fredag i forrige uke hadde vi besøk fra første gruppe i dette prosjektet. Disse elevene skal om kort tid ut i arbeidslivet el. fortsette som studenter etter 3 år på Hersleb.  Primærmålet denne gang er å øke elevenes relasjonskompetanse gjennom bl.a øvelser i kommunikasjon og praktisk samarbeide.  Siden TeamKraft`s oppstart i 2003 har vi alltid jobbet etter mottoet «Utvikling med Mennesket i fokus».  Mye har skjedd frem til i dag, men å SE mennesket er og blir IKKE mindre viktig.  TeamKraftmodellen med Adferdsfargene og praktiske øvelser fungerer for de som velger å benytte seg av dette «verktøyet» som vi har hatt med oss siden 2004. Igjen vil vi trekke frem Thomas Erikson`s bok Omgitt av idioter med undertittelen hvordan forstå dem det ikke går an å forstå.  Fortsatt en bestselger og som foredragsholder har han lange ventelister også her i Norge. Vel verdt å lese folkens.

Å kunne ha med lærdommen om at vi er forskjellige, at vi snakker forskjellig, at vi lytter forskjellig osv.osv er viktig.  Utfordringene vil stå i kø for de fleste av disse elevene når både arbeidsliv oa. møter dem.  Èn dag sammen med oss er kun en innføring i hva dette dreier seg om og det er opp til hver og èn å ta til seg det som vi formidler.  Ut fra de første tilbakemeldinger som kom på fredag tyder det på at «vi traff» igjen og vi takker både elever og lærere som var med for positiviteten som ble vist.     Nå avventer vi ytterligere tilbakemeldinger og ønsker alle nok engang lykke til videre.  Vi gleder oss til fortsettelsen og det videre samarbeide med Hersleb og andre skoler som velger å ta turen til Mysen.

Før lunsj var det teorien omkring Adferdsfargene som ble gått gjennom. Som alltid god service og lunsj på Restaurant Fortet. Praktiske øvelser, samtaler og evalueringer er også alltid like viktig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s