ERIK tildelt Oxlo-prisen 2016 i Oslo Rådhus.

God kveld!

Igår overvar vi prisutdelingen av OXLO-prisen 2016 i Oslo Rådhus. Erik Andersen ex. politimann fra Grønland politistasjon, hjelpetrener for herrelandslaget i håndball gjennom flere år nå pensjonert delte prisen med Lars Østby I en årrekke har Østby analysert og formidlet forskning om innvandring og integrering i Norge.

Erik har jobbet med forebyggende arbeide ved Oslo politikammer i flere tiår og han kommer garantert til å fortsette med dette arbeidet selvom han i fremtiden ikke vil være å finne på kontoret ved Grønland. TeamKraft fortsetter også samarbeidet med Erik og med gamle gode kolleger ved Oslo politikammer.

Billedkollasjen viser Erik og sønnen Johan sammen med Øyvind Haslestad, Geir Tveit og Kåre Stølen fra Oslo pkm. Byråd Geir Lippestad sto for utdeling av prisen. Dagbladet v. Øistein Norum Monsen følger ofte Erik når han er «ute i felten».

Juryen sier om Erik Andersen

Erik Andersen har siden 1982 arbeidet med forebyggende politiarbeid i Oslo. Han har vært leder for forebyggende avsnitt ved Grønland politistasjon og har vært moskékontakt mellom de største moskeene i Oslo, Islamsk råd og politiet siden 2006.

I dette arbeidet har han vært tett på moskeene, minoritetsmiljøer, familiene og deres ungdommer og har i nær kontakt med disse, jobbet forebyggende for å unngå konflikter eller roe ned i konflikter.

Han har arbeidet for å skape bedre relasjoner mellom de muslimske miljøene og Oslo-politiet og har bidratt med å forklare, avklare og megle, ofte i samarbeid med forstandere i moskeene og Islamsk råd. Slik har det over tid blitt bedre kjennskap og relasjoner mellom alle parter i dette området.

TeamKraft gratulerer Erik med prisen og ønsker lykke til videre med det viktige arbeidet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s