Musikken gir mye og er en KJÆR hobby!

Hei igjen!

Å ladde egne batterier er viktig. Hvordan det gjøres må være opp til hver og en. Går vi tilbake i tid lyttet vi til radio Lux, nattkonserter fra Rockpalast i Tyskland, gjorde opptak av gromlåter på c- 60 og c-80 kassetter for å nevne noe. På min 13 års dag fikk jeg Led Zeppelin 4. Stearway to heaven med Robert Plant som frontfigur husker noen av dere helt sikkert. Lp-plata som jeg fikk av broder`n måtte spilles på 33 ikke 45 på datidens platespillere. OG den ble utslitt

Denne type musikk har fulgt meg og gode venner igjennom et ettehvert langt liv, og har hele tiden vært en kjær hobby.

Vi hopper frem til høsten 2009. Vår gode venn Bjørn Heidenstrøm er på veg fra Finland til St. Petersburg på sin sykkel. En strekke på ca 18 mil. Trailer på trailer suser forbi. Fotball VM- i Sør Afrika 2010 er målet. Han samler signerte fotballdrakter på sin ferd, fokus på Flykningehjelpen ligger til grunn. Bjørn og jeg har snakket mye om musikk. Fish og Marillion har også vært en av «gjengens» store favoritter.

Plutselig ringer Fish og ber Bjørn til sitt hjemsted i Skottland. Bjørn`s gode venn Morten Eliassen står bak det hele. Bjørn takker ja og får 1 døgn  sammen med en rockestjerne som har solgt millioner av plater i hans hjem beliggende rett utenfor Edinburgh.                      Vi gjør historien kort. Våren 2011 står Fish sammen med store rockestjerner på Slettevold Gård i Mysen og holder intimkonsert for ca 60 spesiellt inviterte. Frank Usher (Procol Harum), Foss Patterson (Camel m.fl.) kan også nevnes. Dagen etter er det Union Scene i Drammen som står for tur. Personlig måtte jeg klyppe meg selv i armen. En drøm var blitt til virkelighet.

Her begynner også vårt engasjement i HPS. Hurum Progrock Society. Utstyret som ble brukt på låven ble rigget opp av bl.a Morten Clason, med god hjelp fra sønnen Stig Andrè. Vårt første treff skulle ikke bli det siste. Morten var i 2012 opphavet til nevnte klubb.

Etterhvert blir vi bedre og bedre kjent med Sætre og Hurum folket. Are Høydal og undertegnede melder seg inn i HPS og vi angrer ikke. I ettertid har det blitt flere medlemmer fra Mysen.

Konserter i inn og utland legges årlig inn sammen med gode musikkvenner. Årets høydare må (så lang) sies å være vår tur til Tyskland og Night of the Prog Festival – Loreley Amphitheater. 3 dager til ende med musikk fra store og kjente artister. Gutta i Windmill har gått glipp av 1 konsert på 11 år. Vi «ferske» drar for tredje gang til sommeren.

Vi gir oss med dette, men ber om at dere følger oss videre. Fortsettelsen blir spennende.

Billedkollasjen viser Bjørn på Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal sommeren 2011. Fish på scena i Loreley. Sist på samme scene var avslutningskonserten med Marillion i 1983. Ca 30000 rockeelskere var på plass den gang. Morten (o til h), Stig Andrè (n. til v.) og Arnfinn (n til h.) har flere ganger vært oppvarmingsband for Fish. Her med Windmill på union Scene i Drammen den 6 august ifjor.
Trappa opp til Loreley-platået teller ca 360 trinn. Vi var ifjor 22 medlemmer fra HPS. Hvilepauser legges inn underveis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s