Åge en ressurs!

Hei igjen!

«Med høy puls i Trømborgfjella» var overskriften i mandagens Indre. Hovedperson vår venn og dyktige medhjelper igjennom mange år Åge Kristiansen.

Mandag den 16.6 dukket det opp en journalist på Slettevold Gård hvor TeamKraft holder til. Ungdommer fra Trøgstad U-skole hadde sitt årlige dagsopplegg omkring temaet «Det er mitt valg».

Journalisten snakket med Åge og reportasjen skulle omhandle ham både som person og som aktiv pensjonist.
Mye kunne vært skrevet og sagt om Åge. For oss på Slettevold og i TeamKraft har han vært en av de mest trofaste støttespillere igjennom mange år.

Å bygge opp en innovasjonsbedrift krever tid, midler og menneskelige ressurser som er med både i oppturer og nedturer. Åge er en av de som virkelig har vært med ifra dag èn og ikke minst satt sitt preg på bedriften

Han kommer aldrig for sent. Han er med på å rydde til siste rest er på plass. Han «justerer» ungdommen når de ikke hører etter. Han tolererer ikke at folk kaster el. for den saks skyld tråkker på maten dersom noe skulle falle på gulvet. Det gjør heller ikke vi andre, men når Åge sier ifra går det som regel «rett hjem». Ungdommen oa. kommer gjerne bort til Åge tiltross for de nevnte justeringer, rammer og grenser som gis. Da vil de prate mer, lytte og ikke minst høre historiere ifra hans liv både som lærer, og ikke minst ifra
håndballarenaen både som trener og dommer.

Når håndballarenaen nevnes er Åge også èn av de som virkelig følger opp når vår datter Marthe er på parketten. Han er med og Åge kan håndball. Han vet hva han snakker om og kommer med gode tips, råd og vink som ikke står NOE tilbake ifht. hva andre måtte komme med. Folk lytter til Åge. Marthe setter stor pris på de gangene Åge er å se på tribunen for å se på kampene som spilles.

Tid er noe av det som også opptar vår venn. Når folk kommer for sent (noe som jo nær sagt har blitt vanlig idag), ikke respekterer andres tid, «jeg må bare, el. jeg skulle bare» er det skuffelse å spore. MIN tid er like viktig som DIN tid har han et lite kåseri om for grupper som besøker oss. Tilbakemeldingene er ofte rosende ord og klappsalver som høres. I skrivs form blir også dette nevnt i tilbakemeldinger som tikker inn. Det var bra. Godt at noen sier ifra osv.osv.

I TeamKraft er vi en «gjeng» med erfaring ifra mange forskjellige yrker. Vi har oftere og oftere begynnt å ta med yngre krefter som aktivitetsledere. Vi som begynner «å dra på åra» trenger å lytte til de som kanskje om noen år skal ta over etter oss. De igjen trenger å lytte til og ikke minst ta til seg lærdom ifra mennesker med lang livserfaring. Spillet imellom «gammel og ung» er både spennede og lærerikt.

Billedkollasjen viser Åge inn imot noen av gruppene som vi har jobbet med. Skoleungdom, politifolk, private næringsliv, kommunale grupper, grupper fra idrettsmiljøet osv.osv.

Under ser dere et utsnitt ifra to av de siste tilbakemeldingene som har tikket inn. Rottefella var på Rømskog for ca 2 uker siden. Skoleungdommen fra Trøgstad i samme tidsrom.

Fra Rottefella:
Positivt også at det var «staute karer» (og nok) som gjennomfører opplegget – spesielt på en så moden gruppe som vi er, bidrar det til en trygg ramme (i motsetning til hva en gjeng med «eplekjekke» ungdommer fort hadde gjort).

Fra Trøgstad U.skole:
Samarbeidsoppgavene var morsomme og de syntes det var gøy at noen andre enn de som ofte «bestemte» i klasserommet, tok «kommandoen». Liker oppgaver der de må jobbe sammen.

Mye mer kunne vært skrevet om Åge men vi nøyer oss med dette i denne omgang.

Vi retter igjen en stor takk til Åge for hans innsats i TeamKraft og fra alle oss på Slettevold Gård i Mysen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s