STATUS 6 ÅR ETTER!

God fredag!

I Rogaland avis torsdag 11.9.2008 stod det å lese: «Galskapen tok sykefraværet». Reduserte fraværet fra 14 til 2 prosent. Daglig leder Else Marie Sandvoll uttalte «Vi er ingen klovner. Jeg er ekstremt seriøs, men langt fra alvorlig».

Idag skriver vi 21.2.2014. Jeg løfter opp mobilen og ringer Trollberget barnehage i Stavanger. Her treffer jeg en hyggelig dame fra Drammen (som er nåværende leder) og forteller om artikkelen. Vent litt sier hun så skal du få snakke med Else Marie, hun sitter her.

Mitt spørsmål er enkelt: Hva er status ca 6 år etter?

Barnehagen har siden den gang ligget på mellom 2-5 % noe som må sies å være meget bra. Oppskriften har bl.a vært fire faste arreangement i året.
1. September-takk for god oppstart
2. November med revy
3. Julebord i januar
4. Sommeeravslutning

Penger blir det jo nok av når sykefraværet reduseres ble raskt «skutt inn» fra Sandvoll. Kanskje til ettertanke for flere!

I 2009 fikk barnehagen Rogaland personalforums pris i sterk
konkurranse med bla. to store oljeselskaper. blest og oppmerksomhet fikk de ifra hele landet.

Barnehagen ble solgt til andre eiere i 2012 og Sandvoll jobber idag med eget selskap hvor lederopplæring er et av hennes viktigste felt.

3 viktige faktorer mener hun ligger til grunn for suksessen. SE- BLI SETT- INVOLVER. ( Haugen og Melhus- begeistringsledelse).Hun skyter deretter inn, «det er så enkelt, men ikke lett»
Dette må forankres fra ledelse og nedover. Som leder har du et stort ansvar ifht. egen motivasjon og ikke minst kunnskapen omkring det du jobber med.

Idag jobber barnehagens ansatte med et mål om IKKE å komme over 4,97 %. En artig vri, på et landsomfattende stort problem.

Samtalen var for meg meget interessant. Det hun nevner er kjent fra før, og en bekreftelse på at også vi i TeamKraft har gode «verktøy».

Bedrifter, organisasjoner etc.etc. som evner å tenke langsiktig med (nok engang) «den røde tråden» godt forankret i «korridorene» har et fortrinn.

Bloggen viser artikkelen fra Rogaland i 2008 og diverse bilder fra lag og grupper som vi har hatt på besøk. Jenta til høyre fikk
latterkramper inne i fortets ganger på Høytorp. De vedvarte nær sagt under hele oppholdet inne i Reduitten. » En god latter forlenger livet heter det jo». Latterkrampene gikk heldigvis over etterhvert.

Trollberget barnehaget og Else Marie Sandvoll ønskes lykke til videre! De har gjort og gjør mye riktig.

Dagens sitat i TENK POSITIVT for 2014 lyder som følger:
«Vi kan ikke gjøre noe med været, men tankegangen kan vi endre»

God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s