Indre Østfold Fengsel, avd. Trøgstad.

Indre Østfold Fengsel, avdeling Trøgstad var på besøk hos oss tidligere i år. Nå ville de ha oppfølging ifht. Adferdsfargene.

Vi gjentar og gjentar. De som benytter seg av Adferdsfargene som et verktøy har et fortrinn. Vi er ikke i tvil. Bedre kommunikasjon, bedre kjent med seg selv, bedre kjent med de en omgås. Hvorfor snakker noen hele tiden, andre slipper ikke til, noe hilser, andre ikke osv.osv.osv.

Repetisjon og oppfølging ER viktig. TeamKraft har nok å ta av både når det gjelder teori og praktiske øvelser.

To av de som var med besøkte oss for første gang. Som leder for avdelingen delegerte Linda tilbakemeldingsansvaret over til en av «de nye».

Den er som følger:

Hei!

Fikk i oppdrag av Linda å gi en liten tilbakemelding til dere. Dette blir da en personlig tilbakemelding, basert på min opplevelse av dagen. Det var første gang jeg var hos dere.

Først av alt må jeg si; For et sted dere har, -fantastiske lokaler!! Det var godt og varmt, og en positiv energi som møtte meg. Det ga et veldig godt førsteinntrykk, for meg som aldri hadde vært hos dere før. Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til, så jeg hadde ikke andre forventninger til dagen enn at jeg skulle være sammen kollegaene mine, og fokuset var team-building.
Første bolken oppe i låven var inspirerende og lærerik. Så gikk jeg ned for at fylle ut skjemaet, og hva som skjedde oppe på det tidspunktet kan jeg ikke uttale meg om.

Kan jo si noe generelt om disse fargene, og hvordan jeg opplevde det. Klistremerkene fungerte bra, og det skapte en åpenhet om personlige egenskaper og utfordringer. Det likte jeg veldig godt!! Og det er noe vi allerede har brukt her på avdelingen jeg jobber. «Siden du er blå, skal du få analysere og bruke litt tid på…..» :) Føler også det vil gjøre det lettere for meg å gi tilbakemeldinger, som ikke alltid er så lette å gi. Fikk også bekreftet endel tanker jeg har hatt om flere av mine kollegaer, og det har gitt meg en forståelse som vil være viktig i det videre samarbeidet.
Etter å ha sett oversikten og fargene, var det flere jeg lett kunne plassere i fargekoder uten å behøve å se på klistremerket. Det var moro! Satt og lo inni meg noen ganger.. Alt i alt er dette et kjempe godt verktøy som jeg kommer til å bruke videre.
Når det gjelder dagen videre, var det spennende å sitte i grupper og svare på spørsmål med alle fargene samlet. Det var helt klart utfrodrende, men vi så også at vi alle beveget oss inn i alle farge-feltene. Dette skapte en god diskusjon. Gjennomgangen etterpå var også grei.

Lunsjen; Ja, hva skal jeg si? Nydelige baguetter! Ferskt, variert, og kjempe godt! Bevertningen ellers var også topp! Frukt, nøtter og drikke er alltid godt å ha tilgjengelig.

Så over til aktvitetene ute. Fint å samle hver gruppe, så man fikk laget en arbeidsfordeling, og et heia-rop! Latteren satt løst i denne fasen, og jeg ble faktisk bedre kjent med noen av mine kolleager i løpet av disse 10 min med briefing.
Selve aktiviteten: Det var mye fokus på kaoset som hadde herjet under øvelsene ved forrige besøk hos dere. Jeg har ikke noe å sammenligne med, men jeg syntes jo det hersket et visst kaos også på fredag. Men det var moro og underholdene og se fargekodene komme så tydelig frem! Og jeg opplevde også at det var store skalaer innenfor hver farge. Det er også viktig å ta med seg videre. Aktivitetene/øvelsene var spennende! En god blanding, som satte i gang de små grå. Gjennomgangen etterpå var også fin. Moro å høre hvordan de andre gruppene hadde løst oppgavene.
Utbyttet av disse øvelsene var bra for meg, -jeg kan relatere mye til hendelser ift beredskap i fengsel. I utfordrende situasjoner i fengsel, må man også løse en oppgave, og det handler i hovedsak om å beholde roen/fokuset, og å finne den beste løsningen på problemet. Samarbeid er nøkkelen, og da er det veldig viktig å kjenne sine kolleager. Jeg ser nå at jeg gjerne skulle hatt en lignende dag sammen mine kollegaer i vakta på fengselet, som jeg jobber «på gulvet» sammen med. Dette er noe jeg kan formidle videre til mine ledere.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dagen. Det var synd at det ikke var tid eller vær til å prøve klatretårnet. Håper muligheten byr seg ved en annen anledning!
Mvh

Heidi Brandtenborg Groth

Fengselsbetjent

Indre Østfold fengsel, avdeling Trøgstad

TeamKraft takker igjen IØF, avd. Trøgstad for at de benytter seg av våre tjenester og en takk til Heide for en god, utfyllende og ærlig tilbakemelding.

LYKKE TIL VIDERE!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s