Forebyggende arbeide!

God kveld!

Vi må finne et annet ord en forebygge fikk jeg «midt i t…» fra en av våre mange byråkrater for noe tid tilbake. Bruk hva du vil sa jeg men GJØR NOE.

I disse dager hører vi det ofte. Personlig har jeg liten tro på at ordet blir forandret med det første!!

Mange har gjort mye, mange gjør mye og mange vil gjøre mye også i fremtiden innen forebyggende arbeide. Å benytte seg av erfarne mennesker som har vært ute en «vinternatt før» vil bli mer og mer aktuellt.

Bli kjent med hverandre, være ute blandt folk, snakke isammen, riktig informasjon osv.osv er stikkord og setninger som ikke kan gjentas ofte nok.

Samlingen som var på Slettevold Gård og TeamKraft i helga var kun en liten start inn imot nye grupper og mennesker som har behov for å bli bedre kjent med hverandre. Fasiten sitter vi ikke på, men vi handler.

De som har ansvaret for det hele har derimot lang erfaring med nettopp forebyggende arbeide.

Erik Andersen ca 35 som politimann og forebyggende tjenester ved Oslo pkm. Hjelpetrener for herrelandslaget i håndball isammen med Gunnar Pettersen.
Methab Afsar leder Islamsk Råd har hatt et tett samarbeide med Erik de senere årene.
Øivind Haslestad gikk ut politiskolen isammen med undertegnede i 1985. En av lederne ved Grønland politistasjon forebyggende avdeling igjennom en årrekke.
Kemal Yaldizh utdannet som politimann. Også utdanne jurist og nå en av lederne for Ungdom mot Vold.
TeamKraft var denne gang representert ved Åge Kristiansen. Lang fartstid som bl.a gymlærer, forbundsdommer i håndball.
Per Evensen, ambulansesjåfør igjennom ca 30 år, utenlandstjeneste i forsvaret. Var i Jugoslavia da krigen raste som verst i 1992-93. Brannvakt på Linnekleppen igjennom 12 somre.
Are Høidal. Jobbet i Kriminalomsorgen i ca 30 år. Direktør ved Oslo fengsel i Åkebergveien. Direktør i Halden fengsel fra oppstart. Et fengsel som har blitt kjent nær sagt over hele verden. Se deres nettsider http://www.haldenfengsel.no
Siren Iversen Diskerud utdannet frisør og aktivt med på Slettevold og det forebyggende arbeidet i ca 15 år.
Ingar Diskerud politiskolen 1985. Ordenstjeneste i ca 15 år i Oslos gater. Jobbet med forebyggende arbeide i Stiftelsen PROFO+ og selskapet TeamKraft i ca 15 år.
Flere kunne vært nevnt og flere har vi med oss. Dette var derimot de som var med på to meget innholdsrike dager på Slettevold i helga, i tillegg til mange flotte ungdommer fra ulike land og 8 forskjellige moskeer.
De ovennenvte har som dere forstår lang fartstid «ute i felten». Og det er flere «feltarbeidere» som må til.
Vi vil også takke ordfører Erik Unaas som stilte opp under helgas samling. Han er også mye «ute i felten» og treffer nye mennesker. Jeg er sikker på at han fikk flere og ikke minst spennende kontakter etter noen timer isammen med oss på Slettevold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s