TeamKraft og NSB

God fredag!

Nye og spennende grupper kommer til Indre på besøk. Bestillingen denne gang var fra NSB og ansvarlige for konduktørene. To dagers samling med overnatting og eget opplegg på Smaalenene hotell i Askim, samt praktisk samarbeidstrening i regi av oss i TeamjKraft var noe av det som gruppen skulle igjennom. Bestillingen kom fra en som til dagliig pendler til jobb.

Tove Kreppen Jørgensen fra Trøgstad jobbet før i Helse Øst og har benyttet oss i TeamKraft tidligere. Nå har hun skiftet «beite» til NSB`kontorer på Oslo S.

Vi setter stor pris på å bli brukt av lokale og ikke minst når de lokale trekker med seg kolleger fra store bedrifter og organisasjoner til Indre regionen.

En kort teoretisk gjennomgang av adferdsfargene tar vi oss (nær sagt) alltid til til. Interessen melder seg rimelig raskt. Igår fikk deltagerne velge farge på sine vester. Gruppen ble delt og lagene «preppet» før vi gikk igang med de praktiske øvelsene.
Er du flink til å samarbeide?
Tenker du for mye på egen prestasjon?
Er det lov til å være god i laget/teamet?
Har vi felles forståelse for oppgavene og hvordan vi skal løse dem…………….

er noen av de «setningene» som vi gir før gruppene overlates til seg selv. Konkurranseinstinktet våkner og «spillet» er igang.

Tiltross for nydelig vær hadde vi denne gang valgt å legge øvelsene inn i «hjertet på Fortet». Ca halvannen time med diverse gjøremål fremkallte nok engang latter, diskusjoner, diverse utsagn etc.etc. Deltagerne finner fort ut at øvelsene ikke egner seg for de helt store «soloprestasjonene». Adferdsfargene kommer frem. Temperatur, vær og tid blir fort glemt.

Flere utrykte etterpå at de syntes tiden hadde gått så altfor fort og at de gjerne skulle hatt flere oppgaver og gjøremål. Men, dette er tilmålt ifht. bestillingen.

Tilbake i «skihytta» var det gjennomgang og evaluering. Rosende ord til en kollega ble også fremført fra den enkelte. Å få litt ros innimellom setter de fleste av oss pris på. Det kom klart frem også igår.

Så lang har vi igjen fått meget god omtale, denne gang fra NSB`s ansatte. En skriftlig tilbakemelding kommer senere.

TeamKraft takker Tove Kreppen Jørgensen og hennes kolleger og ønsker alle lykke til videre i en jobb som vi vet er krevende. Rosende ord igjennom presse og fra publikum sitter ofte lang inne når NSB blir omtalt. Derfor er det viktig å jobbe med samarbeidstrening igjennom teori og praktiske øvelser, slik at en (både enkeltvis og samlet) kan «stå han av» når stormen rir som verst. Å kjenne seg selv og sine kolleger er viktig folkens.

PS. Bildet øverst til v. viser Jan Otto Danielsen, med barnebarn og Inge Magnus utenfor «skihytta» før NSB gjorde sin inntreden.  Jan Otto vil dere stifte nærmere bekjentskap med etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s