Trenger vi samarbeidstrening??

God dag!

Trenger vi samarbeidstrening har vi kallt denne bloggen. Vi i TeamKraft hevder et klart JA!

Vi mennesker er avhengig av hverandre for å få felleskapet til å fungere. Det være seg i hjemmet, på skolen, på jobben, på
idrettsbanen, som yngre, som mellomaldrende, som eldre, og slik kan vi vel holde på. Å finne eksempler er lett.

Men hvordan FÅ felleskapet til å fungere? Her kommer utfordringene.

Hvordan oppfører vi oss ovenfor hverandre. Hvordan lytter jeg til de rundt meg. Hvordan oppfattes jeg av de rundt meg. Er JEG best på alt, el bør jeg la andre slippe til. Hvorfor sier DU så mye og andre så lite. Hvorfor slipper jeg aldri til. Hvorfor er det alltid noen andre som vet best. Også her kan vi fortsette. Eksemplets makt er mange.

Vi i TeamKraft har i mange år sagt og sier fortsatt at det er viktig med gode «verktøy», både teoretiske og praktiske.

JEG må begynne med meg selv. Alle må det. Deretter kan vi begynne å sette isammen de gode lagene og teamene. OG, det tar tid. OG, det må trenes, ikke en gang, men gjentagende.

NOEN mennesker er handlingsorienterte og trenger mindre
data/informasjon NOEN mennesker er veldig sosiale og har ofte et hurtig tempo. NOEN mennesker er informasjonsorienterte og trenger mer data/informasjon. NOEN mennesker er relasjonsbyggere, åpne og ofte lyttende. De to sistnevnte trenger ofte mer tid en de to førstnevnte. (enkelt forklart).

Som også tidligere nevnt er dette ikke noe nytt. Hippokrates startet. Alle har alt i seg, men noe dominerer og preger vår væremåte. Er jeg meg selv nå el. må jeg spille en rolle. DA er det greit å vite litt om seg selv.

TeamKraft`s praktiske øvelser legges opp helt etter kundens ønske, men gleden og kampropene tillater vi oss å «legge inn». Å lage kamprop, samle laget, snakke isammen som de beste idrettsutøverne gjør før de skal ut og «vinne kampen», på en avstand hvor svettelukt og ånde kanskje må avsløres, hjelper vi gjerne til med.
Gleden og latteren klarer lagene som regel å få frem selv. Det ser og observerer vi som aktivitetsledere underveis når de praktiske øvelsene gjennomføres.

ÅGE med mange års erfaring på nakken innen idrett, som forbundsdommer (håndball) som gymlærer, som turntrener, som elitetrener for håndball-lag. listen og cv,n er lang, får med seg gruppene på kampropene. Og han er god.

Hva skjer når elever fra mange forskjellige land samles i flokk, rundt ÅGE. Hva snakkes det om, hva gjør det med gruppa. Yngstemann kan være 15, eldstemann er på veg mot de 80. Tilbakemeldingene sitter vi i TeamKraft på, de er nær sagt 100% positive, og det huskes.

Kurs og foredragsholdere er det i hopetall av der ute. MEN igjen og igjen, hva gjør DU når kurset el. foredraget er over. Benytter jeg/vi oss av det som ble formidlet.

Vi i TeamKraft «heller til» å gjøre det enkelt. «Bestselgeren» som har videreført Hippokrates læring er god. TeamKraft med et hopetall av praktiske øvelser er gode.

Isammen skal vi rett og slett bli best!!

Billedkollasjen viser TeamKraft i aksjon på noen av våre arenaer. Her kan nevnes, Høytorp Fort i Mysen, Vollene gård i Spydeberg,
Fredriksten Festning i Halden, Slettevold Gård i Mysen.

OG, det fungerer!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s