Bøkene er meget gode!

Hei!

Fredag 2.11.2012 hadde Aftenpostens A-magasinet følgende hovedartikkel:

DRØMMESJEFEN – noen har det som skal til. A-Magasinet la ut på jakten etter sjefen over alle sjefer- og fant ham/henne stykkvis og delt.

Vi er ikke overrasket!

Kay Ellingsen og SteinTyrdal kom i mai ut med bøkene «Bestselgeren» Et bokverk på norsk som kan brukes av alle som er isammen med et el. flere mennesker i en eller annen sammenheng. Og det hender jo rimelig ofte.

Hvem er du og hvem er jeg. Vi har omhandlet dette tidligere og kommer til å skrive om temaet igjen. Det startet med Hippokrates (ca 430 f.kr.) med sine forskjellige kroppsvesker. Kineserne kom noen år senere med bl.a jord,luft ild og vann. Vi benytter oss av fargene rød, gul, blå, grønn fordi det er lett og huske og ikke minst, det fungerer.

Legekunstens far og hans studier hadde noe for seg.

Vi mennesker er skapt forskjellige. Det er viktig å kjenne til sine styrker og potensielle begrensninger. Hvordan møter vi dem vi omgås. I hjemmet, på jobb, på fritiden. Hvordan lytter vi, hvordan snakker vi til hverandre, er jeg strukturert, er jeg ustrukturert? Har jeg lett for å komme for sent el. er jeg av dem som møter i tide? Er jeg meg selv nå el. må jeg spille en rolle? Bryter jeg av når noen snakker el. lar jeg vedkommende snakke ferdig osv.osv.

Kjenner vi oss igjen??

A-Magasinet tok for seg 5 norske toppledere i artikkelen. 4 av dem var delvis avbildet på forsiden. Petter Stordalen som kulturbyggeren, Siri Hatlen som den fonuftige, Rune Bjerke som medmennesket og Erna Solberg som den tålmodige. Inne i bladet var femtemann Leo Berbu (leder for charteroperatøren Apollo i Norge) avbildet som gledessprederen.

Skal en gruppe fungere og ikke minst over tid, er vi avhengig av alle mennesketypene. Du kan lese om dem i «Bestselgeren».

Bøkene er meget gode! Du trenger ikke å lese alle bøkene samlet. Du kan bruke dem som et oppslagsverk. Det er påbud ifht. kopiering og forfatterene har også gjort jobben med å streke under det som er av «høy viktighet».

Det er ikke siste gang vi skriver om eller benytter oss av «Bestselgeren».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s