«Norge gror igjen»

God kveld!

Det vil nok bli mange bilder og kollasjer fra dugnadsgjengen som «angriper» Mysenelvas bredder uke etter uke. Etter å ha sett kveldens nye dokumentarserie Brenner på Nrk 1, blir jeg mer og mer overbevist om at Mysenelvas Venner vil få ytterligere oppmerksomhet i tiden som kommer.

Første episode i nevnte program tok for seg ett Norge som gror igjen. Undertegnede opplevde igjennom ca.2 mnd under «Norge på langs 2011» (17.5-9.6.11) at dette så absolutt er tilfelle. Bjørn
www.bjornheidenstrom.com og jeg snakket mye om kulturlandskapet som er iferd med bli borte, grunnet en vegetasjon som rett og slett «løper løpsk». Bevis sitter vi på iform av tusenvis av bilder og timesvis med film fra det ganske land.

Programleder Hans Olav Brenner dro i første episode til Rauland i Telemark for å rydde en tidligere samlingsplass. Til å gjøre jobben hadde han med seg en dugnadsgjeng som iløpet av 3 timer forvandlet den gamle utsikts og samlingsplass tilbake til det den engang var.

Brenner pekte på at det kanskje er en landsomfattende dugnadsjobb som må til dersom vi skal kunne klare å holde «tritt» med ett stadig voksende problem.

Det er derfor meget gledelig å kunne være med i Mysenelvas Venner som så absolutt fortjener ros for det som så langt er gjort og som jeg vet vil bli gjort de nærmeste uker, mnd. og år. For det vil ta tid!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s