Flere damer!!

God kveld!

Mysenelvas vennegjeng vokser. Idag var det totalt 19 til dugnad i prosjektet som flere og flere både vil være med i og ikke minst har troen på.

Dugnadsgjengen var idag delt. Noen jobbet ved Susebakke, mens de resterende holdt høyt tempo ved Kloppa.

Ved Susebakke kom flere rekkverk på plass. Halve taket på vårt «lille gule hus» i fossen ble dekket med takstein. Nye takrenner ble satt på. Ytterligere utbedringer på plattingen mot fossen ble gjort. På motsatt side av fossefallet svingte Terje Skullerud motorsaga, på lik linje med flere av de som «slapp seg løs ved Kloppa. Det ligger mange timers jobb fremfor oss med kapp, kvist, skjær og kutt!

Bildet i midten viser Eva Holteberg Lund i full gang med å rydde kvist. En jobb som krever mange hjelpende hender. Eva var idag eneste dame i dugnadsgjengen. Jeg er sikker på at hun vil få med seg flere av samme kjønn på laget etterhvert. Her har vi et flott felleskap med masse glede, historier og humor som kommer til å trekke flere til Mysenelvas elveleie. Kom igjen jenter!!!

Vår nye ordfører Erik Unaas dukket også opp. Etter ca 14 dager i sykesenga er Erik nå tilbake på Heggin. Store og utfordrende oppgaver venter på vår ordfører. Mysenelva er en av Eriks «hjertesaker». Han vil ha og få mange gode hjelpere med seg. Dette prosjektet har garantert kommet langt i løpet av de neste fire årene. Som ordfører vil du være stolt over hvordan Mysenelva da fremstår.

God redskap er ett must for at vi skal kunne klare denne utfordringen som Mysenelva gir. Idag ser vi hvor viktig dette er. Dugnaden idag gikk ifra kl 1000 til ca kl 1400 (noen fortsatte)) med en kaffepause midtveis. Ut av bildene ser vi hvor effektivt det jobbes når en har positive mennesker og god redskap på plass.

Rolf som er ansvarlig for «Mysenelvas venner» kan nå fortelle a «vennegjengen» teller ca 130 medlemmer. En økning på 15-20 siste uke. Når vi snakker med folk om Mysenelva, oppleves samtalene kun som positive.

Foririge uke skrev jeg at eventuelle skeptikere og såkallte «tappere» nok bør tenke seg litt om før de kommer med evt. negative utspill. Dette prosjektet kommer til å fremme samhold, dugnadsånd, felleskap imellom gamle og unge, kvinner og menn for å nevne noe. Vi trenger dette kjære venner. Om du/dere ikke har mulighet til å legge ned så mange timers dugnadsjobb, er allikevel dørene vid åpne for flere medlemmer og flere positive innspill. Det er mye som kan gjøres. Alle trenger ikke nødvendigvis å utføre jobben langs elveleiet. Ta kontakt og bli med!!

Tilslutt avlsutter vi med ett lite utdrag fra Arne Sandem`s bok «Kaku-Kaku», På tur langs Hæravassdraget, hvor han forteller litt om hvor Kloppa ligger.
Jeg siterer: Syd for gravlunden (kapellet) og like før vi kommer til Kloppa som leder over til Folkenborg, er det slik en runde som elva tar. Vi ser elvekanten 10 meter foran oss etter at hun har vært borte i en runding på ca. 400 meter. Så merker vi – kanoen og jeg – at det er litt sterkere strøm i vannet. Nå går elva i en rett strekning, først under Kloppa, ei bru som fører over til Folkenborg, og så under jenbanelinja, og nå varer det ikke lenge før vi hører suset fra Spinnerifossen.

Dugnader er berammet til hver lørdag ut november så sant vær og føre tillater dette. Det er plass til flere.

STAU PAU!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s