Mysenelvas Venner er igang!

Jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert over gutta som står bak prosjektet Mysenelvas Venner. Idag var det ny dugnad ved Susebakkefossen, og «gjengen» som stiller til dyst har jobbet «noen timer» dugnad opp igjennom årene. Vi snakker om MANGE årsverk!

Steinar Heller som har tatt lederansvaret for det hele, har med seg Rolf Dillevik som en god medhjelper. De som tviler på om prosjektet blir noe av, bør raskest mulig revurdere sine tanker omkring dette. Disse gutta stopper ikke. Når de i tillegg har med seg flere av sine treningskamerater fra «Motbakkegjengen» på Einarbu, vil de lykkes.

Idag møtte utover de nevnte Ingvar Brøske, Tore Grinna, Fritz Mathisen, Johnny Solheim, Terje Skullerud og undertegnede. Signe troppet opp med vafler og kaffe som ble inntatt med suset fra fossen i bakgrunnen, som vil bli noe av rammen rundt denne delen av elva.

Susebakkefossen skal lyssettes, og tanker omkring «fossajazz» oa. er allerede lansert.

Nrk har vært på plass. Idag troppet lokale journalister opp ifra Rakkestad. Flere og flere melder seg inn i Mysenelvas venner som idag teller ca 115 medlemmer.

Det vil være dugnad hver lørdag året igjennom så sant det er vær og føre til å holde på.

Jeg siterer hva som står på innmeldingsblanketten for prosjektet:

«Mysenelvas Venner» vil gjøre noe med det som kan bli Eidsberg kommunes virkelige stolthet. Foreningen ble stiftet 30 juni 2011. Målet er å sette strendene langs Mysenelva i stand slik at vi og alle andre kan bruke elva, ha glede av den til vanns og til lands. Det meste av denne jobben vil blir gjort på dugnad.
Vi har stiftet Mysenelvas Venner» for å kunne organisere det arbeidet som ligger foran oss. Vi har store oppgaver å ta fatt på , så vi må tenke langsiktig.
Vi ser for oss en sti langs elva med trivelige bruer, koselige fiskeplasser og idylliske steder hvor alle kan ferdes også for rekreasjonens skyld.
Har du lyst til å bli med på å «ta tilbake elva» for deg selv og andre? Meld deg da inn i Mysenelvas Venner» og du vil bli informert om hva som skjer fremover. Medlemskapet er gratis.
Rolf er kontaktmann og kan treffes på tlf 41374170 el. rolf@dbmail.no.

Personlig har jeg mange tanker om hva elva etterhvert kan brukes til. Dette kommer vi tilbake til.

Billedkollasjen er fra dagens dugnad. Tidligere har det vært ryddet endel rundt og ved fossen. Idag ble det lagt maling på det gamle pumpehuset, platting og en «jakrakk» kom på plass, trapper ned til fossen ble lagt mm.

Det som jo er viktig i en starfase av dette kjempeprosjektet er at det raskt synes det som gjøres. Når lyset kommer på og flere ser hva som skjer vil dette kun bli ett VINN OG VINN posjekt til glede for mange.

I boka KAKU – KAKU På tur langs Hæravassdraget (Hæra er det
opprinnelige navnet på hele elveleiet) tar (nå avdøde) forfatter Arne Sandem oss med på en historisk og innholdsrik reise i, langs og omkring elva. Det er masse artige historier og fortellinger som fortjener å komme frem «i lyset igjen». Krepsehistorier er noe som kan nevnes og som undertegnede også har mange. av på lager. Krepsen lever fortsatt og kan helt sikkert øke i antall dersom noen tar på seg DET ansvaret.

Vi lar det bli med dette i denne omgang, men oppfordrer flere til å bli med på ett prosjekt som skaper masse felleskap, masse glede og som kan knytte unge som gamle isammen på en unik måte.

Dette er TEAMKRAFT folkens!. Samlet blir vi sterke. Med og i samme ånd klarer vi helt sikkert å legge ned noen timer i fremtidige NM-løyper i og rundt Høytorp Fort også, dersom det skulle bli aktuellt. Igjen, de som tviler bør raskest mulig melde seg inn i «Mysenelvas Venner»

Heng med!!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s