Forebyggende arbeide «Det er mitt valg»

For 4 år siden kom Lions i Trøgstad kommune med en forespørsel til TeamKraft om vi ville være med på et prosjekt som de skulle sette igang i kommunen.
Programmet «Lions Quest det er mitt valg» skulle brukes inn imot ungdomskolelever som ett ledd i det forebyggende arbeide som skulle igangsettes

Lions i Trøgstad fikk politikere, administrasjon og sentrale personer i tale, noe som førte til langsiktige avtaler (10 år,med en rød tråd) hvor nevnte program ble lagt til grunn.

TeamKraft har vært med ifra dag 1. Iår tok vi imot ca. 70 elever samt noen lærere, fordelt på to dager.

Dagen her hos oss starter med teori. Vi får igang en god
«toveiskommunikasjon» hvor elevene får lov til å komme med sitt. At vi er forekjellige som mennesker, bruk/misbruk av rusmidler, bruk/misbruk av sosiale medier, valg av rette miljøer, tørre å si nei, hjelpe hverandre dersom en el flere skulle «falle utenom» osv. er teamer som går igjen og som vi fokuserer på.

Deretter deles gruppa vilkårlig inn i lag. Vi gjennomfører en l samarbeidsbane hvor lagene får beskjed om at det er en liten konkurranse på gang. Vår teori går derfor over i praksis. Fra teori til praksis kan vi snakke mye om. Vi i TeamKraft ser gang på gang at de praktiske øvelsene ofte underbygger det vi har trukket frem igjennom den teoretiske delen.

En hyggelig lunsj hvor samtalene går heftig unna tar vi oss tid til. Det vinnende llaget får en liten test i TeamTower helt på tampen av dagen, vel og merke for de som ønsker. Vi legger IKKE opp til å presse noen til å gjøre ting de ikke ønsker el. vil. Dette fokuserer vi også mye på.

At nye elever kommer tilbake i 2012 er vi sikre på. Tilbakemeldinger er igjen ubetinget positive fra alle parter. Elever, lærere og Lions i

TeamKraft har flere gode verktøy i «kassa» .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s